Jeg trodde jeg hadde styr på den. Hjertestemmen. Jeg har jobbet med den i så mange år. Skrevet om den, malt den og holdt foredrag om den. Jeg trodde at når jeg hadde funnet den, så var jobben gjort, og at jeg ville alltid kunne høre den og vite hva hjertet sa og hva som var hodestemmen.

Jeg vet ikke akkurat når det skjedde. Kanskje var det det jeg gikk igjennom en smertefull skilsmisse hvor gulvet hadde åpnet seg under mine føtter. Kanskje ble det for vondt å merke hjertet, kanskje jeg trengte en beskyttelse eller å fjerne meg litt fra hva som skjedde. Eller kanskje var det da jeg stod alene med 2 barn og skulle forsørge dem og meg selv gjennom mitt eget firma og kanskje for første gang i mitt liv, stå 100 % på egne ben. Kanskje fikk frykten for å ikke tjene nok penger mer plass, enn det å skape fra hjertet. Så jeg rotet rundt for å finne ut hva du ville ha, og hva som kunne selge, istedet for å merke etter, hva ville jeg gi, og hva ville hjertet uttrykke.

Jeg tok hjertestemmen for gitt. Jeg tok ikke vare på mitt forhold til den. Jeg overhørte den. Gang etter gang. Og tilslutt var den så svak at jeg nesten ikke kunne høre den. Det var som jeg rotet rundt i en tåke og kunne ikke finne veien hjem. Til det som er meg og det som jeg vil gjøre.

Etter mye frem og tilbake og mye rot, gikk det plutselig opp for meg. Hjertestemmen! Jeg har glemt hjertestemmen! Det var som om jeg hadde glemt å “walk the talk.”Jeg hadde glemt å merke inn, hva er det som er riktig for meg. Jeg hadde glemt å gjøre de der tingene som jeg vet gjør hjertestemmen lettere å høre. Meditasjonen, tilstedeværelsen, pusten, kroppsbevegelsen, alle de verktøyene som gjør at man kan merke hjertet mer tydelig.

Nå er jeg igjen på rette spor. Jeg vet at jeg må respektere hjertet og det det har å si. Jeg setter av tid til å ta kontakt med det, sånn at jeg kan skape malerier, tekster og videoer som kommer fra hjertet og som kan gi noe til deg som følger med. Hjertestemmen er som en muskel som må pleies og tas vare på. Da kan magien skje.

“Trust your own instincts, go inside, follow your heart. Right from the start. go ahead and stand up for what you believe in. As I’ve learned, that’s the path to happiness.” Lesley Ann Warren

 

Klem fra Hanne.

Du vil kanskje også like...

2 kommentarer

  1. Nydeligt skrevet, skjønne deg Hanne!

    1. Hanne Jensen Kondziella

      Tusen takk, fine Monica!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.